Techniek

Musthave maakt webapplicaties gebaseerd op MySQL (of MariaDB) & PHP. We kunnen de webapplicaties geschikt maken voor allerhande mobiele apparaten. Ook hebben we de kennis in huis om Google maps functionaliteit in onze applicaties in te zetten.

MySQL, MariaDB & PHP

Musthave is gespecialiseerd in het maken van webapplicaties op basis van de MySQL/MariaDB database en de scripttaal PHP.

Server

MySQL en PHP combinatie kan gebruikt worden op server die draaien onder Windows, Linux, Unix of OS X Server. Dit betekend dat de applicatie die we maken aan de server kant platformonafhankelijk zijn.

Browser

Een moderne webbrowsers is alles wat je nodig hebt om een webapplicaties te kunnen gebruiken. De applicaties die Musthave realiseert kunnen gebruikt worden met elke moderne browser. Al onze applicaties worden getest op zowel Internet Explorer, Firefox, Chrome als Safari.

Mobiel

Musthave maakt ook webapplicaties die geschikt zijn voor mobiele apparaten. Bij het beschrijven van onze benadering van deze mobiele apparaten maken we onderscheid tussen tablets en smartphones.

Tablets

Voor een tablet met bijvoorbeeld een 10 inch beelddiagonaal voldoet over het algemeen dezelfde applicatie die op een desktopcomputer of laptop wordt gebruikt. Er moet natuurlijk wel rekening gehouden worden met het touchscreen waarmee de applicatie op een tablet wordt bediend. Door HTML5 veldtypes te gebruiken zorgen we ervoor dat bij verschillende invoervelden steeds het juiste toetsenbord wordt gepresenteerd. Tablets hebben bijvoorbeeld verschillende virtuele toetsenborden voor invoer van tekst, cijfers, e-mailadressen en websiteadressen. Bij het bouwen van een webapplicatie kun je daar dus rekening mee houden.

Smartphones

De webapplicatie die je op een smartphone gebruikt zal door het kleinere scherm over het algemeen aangepast moeten worden voor gebruik op een dergelijk apparaat.

Verschillende smartphones gebruiken verschillende browsers en de mogelijkheden die deze browsers bieden verschillen nogal van elkaar. Een belangrijk aandachtpunt is om er voor de zorgen dat je met je applicatie zoveel mogelijk verschillende apparaten ondersteund zonder met veel verschillende versies te werken.  Voor onze eigen WATCH projectbeheer applicatie hebben we een mobiele versie ontwikkelt op basis van JQuery mobile zodat één enkele applicatie gebruikt kan worden op iOS, Android, Backberry, Windows Phone, etc en ook nog  eens op verschillende versies van deze smartphone operating systems. Lees meer hierover op onze WATCH Projectbeheer website. (http://www.watch-projectbeheer.nl/index.php/urenregistratie/mobiel/watch-mobile-inleiding/)

Google maps

Laatste nieuws

Kenmerk invullen verplichten

Niet alleen kunt u in WATCH onbeperkt eigen kenmerken aanmaken. U kunt uw medewerkers nu ook verplichten om deze kenmerken in te vullen.

Lees meer

Iedere gebruiker een eigen menu

Vanaf versie 5.2.0 kan iedere gebruiker van WATCH een eigen menu samenstellen. Door dit menu te gebruiken, vindt u de door u gewenste schermen met nog maar één klik van de muis.

Lees meer

Nieuwe server, nieuwe mogelijkheden

De server waarop de WATCH-installaties van onze huurklanten draaien, wordt vervangen door een nieuwe, snellere versie. Tegelijkertijd krijgt u als huurklant hierdoor meer mogelijkheden.

Lees meer

Nieuwe klanten brengen u in hogere sferen

Bent u tevreden over WATCH? En zou u ons aanraden bij andere organisaties in uw netwerk? Dan belonen wij dat graag door u in hogere sferen te brengen!

Lees meer