Inzicht in uw projectverloop met ‘Projecten per maand’

Gepost op: 26-05-2016 om 15:38

Wilt u het verloop van uw projecten over verschillende maanden bekijken? Dan kunt u vanaf versie 5.1.2. gebruik maken van de rapportagemogelijkheid ‘Projecten per maand’.

Maandelijkse rapportage

U kon uiteraard uw projecten al per maand rapporteren. Met de extra rapportagemogelijkheid ‘Projecten per maand’ krijgt u nu meer inzicht in het verloop van projecten over meerdere maanden. Er zijn projectrapportages per maand beschikbaar voor begrote uren, werkelijke uren, kosten, begrote omzet, werkelijke omzet en het resultaat.

projecten per maand filter

Periode bepalen

Nadat u voor een van deze rapportages heeft gekozen, selecteert u eerst het gewenste project. U geeft vervolgens aan over welke periode u wilt rapporteren. In bovenstaand voorbeeld, is bijvoorbeeld gekozen voor de periode januari tot en met mei 2016 (5 maanden vanaf januari). U kunt daarbij ook aangeven dat u alleen de gevulde rijen wilt zien. Bovendien kunt u filteren op de staat van het project. Zoals gebruikelijk kunt u het rapport binnen WATCH oproepen of als csv- of xls-bestand downloaden.

Platte exports

U kunt het bestand daarnaast ook als platte export downloaden. Een platte export is een exportbestand waarmee u in Excel direct verder kunt werken. Zo kunt u bijvoorbeeld direct een draaitabel of –grafiek maken, zonder dat u de gegevens nog aan hoeft te passen. Ze zijn beschikbaar op projectniveau, op projectonderdeelniveau en op resourceniveau.

Klik voor deze optie op ‘platte exports’. De verschillende mogelijkheden komen dan in beeld. U downloadt het bestand door vervolgens op de "xls"-knop achter de gewenste export te klikken. Wilt u ook kenmerken meenemen, vink deze dan eerst aan.

U vindt de rapportagemogelijkheden voor ‘Projecten per maand’ onder rapportages in de Urenregistratiemodule vanaf WATCH versie 5.1.2.