Waarschuwingen over einddatum versturen via e-mail

Gepost op: 04-08-2015 om 10:00

In WATCH is het mogelijk om op basis van de verwachte einddatum van projectonderdelen automatisch een e-mail te laten versturen.

Om deze e-mails met waarschuwingen te laten genereren, doorloopt u de volgende drie stappen:

Waarschuwingen inplannen

In het “Einddatum waarschuwingen”-instellingenscherm (urenmodule > instellingen > Einddatum waarschuwingen) legt u vast wanneer en aan wie een e-mail wordt verzonden.

E-mailinstellingen

Vervolgens bepaalt u in het systeemscherm (Urenregistratie > Instellingen > Systeem) hoe deze e-mail er uit ziet. Via speciale {tags} voor het plaatsen van bijvoorbeeld de huidige datum of het waarschuwingenoverzicht kunt u de te genereren e-mail naar eigen inzicht inrichten.

Scheduler / Crontab

Om WATCH de waarschuwing-e-mails te laten genereren, moet op de webserver één keer per dag een controlescript worden uitgevoerd. Heeft u WATCH gekocht, dan kunt u dit zelf activeren. Huurt u WATCH, dan kunt u via support@watch-projectbeheer.nl aanvragen om dit script aan te zetten.

Na activatie zal WATCH vervolgens automatisch een e-mail versturen als een einddatum in zicht komt.

In de online documentatie vindt u een meer uitgebreide beschrijving van de werking van de einddatumwaarschuwingen. Deze functionaliteit is beschikbaar voor iedereen in het bezit van WATCH 4.0 en hoger.